St. Rochuskapel
St. Rochuskapel bron: website Armen de Poth

Klinkende Iconen, unieke Byzantijnse zang workshop in de Rochuskapel

13 september 2021 om 12:08 Lokaal Deel je nieuws

De tweede workshopserie Byzantijns Zingen gaat van start! Deze zangworkshop o.l.v. dirigent Grigori Sarolea wordt gehouden op woensdagavonden 6 en 13 oktober van 19 tot 22 uur in de St. Rochuskapel, Pothstraat 16 (hofje Armen de Poth).
Aantal deelnemers minimaal 10 tot maximaal 20; leeftijd vanaf 18 jaar en zangervaring is niet een vereiste. We gaan werken zonder bladmuziek...!
De deelnemersbijdrage voor 2 avonden bedraagt € 60 (incl. koffie, thee).

We gaan zingend werken met groot afgebeelde teksten. Boven, onder, of om de tekst gebruiken we andere tekens dan de ‘officiële’ westerse muzieknotatie. Je ‘leest’ en zingt dus gezamenlijk vanuit één visuele bron. Kennis van muzieknotatie, in welke vorm dan ook, heb je (juist) niet nodig. Grigori brengt ook geschilderde Russische iconen mee. Je mag uiteraard zelf ook een icoon meenemen. Met al dit materiaal maken we zingend Klinkende Iconen. Tips en tools voor de typische Russische (koor)klank krijg je als vanzelf mee. Alle stemtypen en niveaus zijn welkom. Ook deze workshop van Sarmuse Producties is “Voor alle gezindten en elk pluimage!” 

De flexibele en creatieve aanpak van Grigori Sarolea gaat uit van het aanwezige beschikbaar ‘materiaal’, zangers en muziek. Met brede kennis en kunde verrijkt hij, op speelse wijze, de gezangen met interessante achtergronden.

Wil je deelnemen aan deze unieke workshop, stuur dan uiterlijk 1 oktober een mail aan sarmuse@kpnmail.nl of neem contact op met Anneke Sarolea-Hoekstra 0610540504.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie