Roofvogel demo 10jul21 Buurtpark Rustenburg
Roofvogel demo 10jul21 Buurtpark Rustenburg Stichting Het Huis van Bartels

Buurtpark Rustenburg opent met Openlucht voorstellingen

12 juli 2021 om 20:26 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagmiddag 10 juli is Buurtpark Rustenburg voor het eerst in gebruik genomen met een tweetal openlucht-voorstellingen: een concert door jongtalent gitaarorkest Gitalento en aansluitend een wervelende Roofvogeldemonstratie.

Gitalento, dat bestaat uit jonge talentvolle leerlingen klassieke gitaar in de leeftijd van 4 - 15 jaar, gaf een indrukwekkend concert met muziek van klassiek tot populair. Indrukwekkend omdat er niet alleen alles uit het hoofd gespeeld werd maar ook omdat alle niveaus (beginners tot vergevorderd) samen speelden.

De Roofvogel demonstratie was voor iedereen fantastisch om mee te maken. Vooral voor kinderen was het leerzaam omdat de presentatie door de valkenier een hoog educatief karakter had. Tijdens deze demonstratie speelde interactie met het publiek een grote rol en werden vooral de kinderen daadwerkelijk “onderdeel” van het geheel.

De initiatiefnemers van Buurtpark Rustenburg, stichting Het Huis van Bartels en ABC Rustenburg, willen op deze locatie in de wijk en in de toekomst meer activiteiten en evenementen gaan organiseren om de sociale binding te bevorderen. In Rustenburg ontbreekt namelijk tot voor kort nog een echte fysieke ontmoetingsplaats voor jong en oud. De ligging aan de Rustenburgerweg, tussen het lagere scholencomplex van de Kinderhof/Windroos/SKA en de Molendijkflat, verbindt ook figuurlijk jong en oud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie