Expositie Paradijs in de Sint-Joriskerk

27 juni 2021 om 17:13 Kunst Deel je nieuws

Paradijs

Nu te zien in de Sint-Joriskerk in Amersfoort: Paradijs, een expositie van Galerie Absoluut. Een tentoonstelling van een groep bevlogen kunstenaars met divers werk, waaronder een aantal bijzondere objecten.

Zoals de installatie van Marjolein Tönis, getiteld Stairway to Paradise. Licht, lood , doorschijnende impressies van oude kaarten en een trap, gered uit de brandstapel van een vroegere technische school. Het zijn de ingrediënten van een indrukwekkend werk. Ook het bouwwerk Routekaart Paradijs, geïnspireerd op de toren van Babel van Pieter Breugel, is van haar hand.

Deze werken tonen de weg naar het Paradijs. Verdreven, een object van Marijke van der Made, toont juist wat er is gebeurt nadat de mens het Paradijs moest verlaten.

Verder zijn op deze expositie te zien: de indringende portretten van Mieke Elzinga, digitaal bewerkte foto’s van Kedo Erné en Ton van der Pal en de mysterieuze schilderijen van Magdalena de Coninck. Eveneens interessant om te bekijken zijn de beelden van Leonore Dorigo en Carolien Magnus. Franz Hazelzet en wederom Marijke van der Made tenslotte, nemen met hun abstracte schilderijen een prominente plaats in. Dit alles te zien in de rust en ruimte uitstralende sfeer van de Sint-Joriskerk.

De expositie is te zien tot en met 24 juli, dinsdag t/m zaterdag, van 11 – 17 uur.

Op vrijdag 25 juni, 9, 16 en 23 juli, om 16 uur rondleiding door de kunstenaars! De rondleiding is gratis, de St.-Joriskerk vraagt 2 euro ter ondersteuning van het onderhoud.

Voor wie niet naar de St.-Joriskerk kan komen, is de expositie ook online te bewonderen, via www.absoluut-on-the-road.nl.


een foto uploaden lukt niet

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie