Afbeelding
Kadir Altuntas

Lichtbundels vanuit de binnenstad te zien en dit is de reden

1 april 2021 om 22:30 Evenementen

AMERSFOORT Wie donderdagavond uit zijn raam keek, heeft de lichten van Connecting Lights mogelijk gezien. Tijdens het paasweekend, van 2 tot en met 5 april, is er een online programma vanuit de culturele instellingen in Amersfoort. Een onderdeel daarvan zijn letterlijke lichtpuntjes aan de horizon en donderdagavond werd er ‘geoefend’. 

door Jeroen van der Veer

Het was een opvallend gezicht; de lichtbundels vanuit de binnenstad. Op social-media vroegen mensen zich af wat er aan de hand was en dat raadsel is opgelost. Het was een heel klein voorproefje op Connecting Lights, die de komenden dagen de verbinding met hun (online) publiek zoekt door middel van optredens, kunstwerken en meer. ,,Zo heb jij thuis ook weer een beetje verlichting”, aldus de organisatie. 

Als aftrap van dit weekend wordt op 2 en 3 april de horizon boven de stad verlicht. Ondanks dat de deuren van alle culturele instellingen langer gesloten blijven, willen zij Amersfoort in het licht zetten. ;;Kijk van 20:15 tot 23:00 uur uit je raam, vanaf je balkon of vanuit je tuin richting de Onze Lieve Vrouwetoren en zie de stippen op de horizon verschijnen. Dit zijn de plekken waar cultuur wordt gemaakt en het licht nog steeds brandt.”

Lees hier meer over Connecting Lights: klik hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie