Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Gemeente past grenzen aan; woon jij deze zomer nog in dezelfde wijk?

18 maart 2021 om 15:33 Wonen

AMERSFOORT De gemeente past de officiële wijk- en buurtindeling en naamgeving van een aantal wijken en buurten aan. ,,Door de aanpassingen kunnen verschillende organisaties en afdelingen binnen de gemeente weer met dezelfde indeling werken”, is de uitleg.

,,Zo sluiten we beter aan bij de gangbare praktijk en de beleving van gebieden en krijgen cijfers meer zeggingskracht.” Voor sommige bewoners betekent het dat zij straks in een nieuwe wijk wonen, zoals Eemkwartier of Nederberg. Bewoners van de huidige wijk Park Schothorst wonen straks bijvoorbeeld in Hoogland of in de wijk Schothorst-Noord, in de buurt Park Schothorst. Bewoners van de wijk Stoutenburg-Noord wonen straks in de buurt Stoutenburg-Noord in de wijk Buitengebied-Oost. Deze wijk omvat straks naast Stoutenburg-Noord ook Bloeidaal, De Wieken, Vinkenhoef en Nijkerstraat en omstreken. Buitengebied West heet straks Hoogland West.

VANAF DE ZOMER Het college heeft de aanpassing vastgesteld. De gemeente moet deze wijziging voor 1 april bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) melden. In de komende jaar wordt de wijziging in alle systemen doorgevoerd. De aangepaste indeling geldt dan vanaf komende zomer.

De wijzigingen worden ook doorgevoerd bij de indeling van de bekendmakingen in de Stadsberichten. Daar staan bijvoorbeeld vergunningaanvragen voor de Wagenwerkplaats straks bij het Soesterkwartier in plaats van bij de wijk Bosgebied.

Meer weten over de aanpassingen op www.amersfoortincijfers.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie