Afbeelding
PostNL

PostNL start schone pakketbezorging in Amersfoortse binnenstad

8 februari 2021 om 16:40 Natuur en milieu

AMERSFOORT PostNL gaat vanaf maandag alle pakketten in de historische binnenstad van Amersfoort uitstootvrij bezorgen. Dat wil zeggen dat ze allemaal met een elektrische bus worden bezorgd. De gemeente Amersfoort is daarmee een van de eerste binnensteden waar dit gebeurt. ,,Nu door corona het aantal online bestellingen is gestegen, betekent dat nog meer winst voor het klimaat en een gezonde lucht”, aldus de gemeente.

Bij het PostNL-sorteercentrum in Amersfoort ligt sinds kort een elektrisch laadplein. Vanuit hier start het bedrijf iedere dag de bezorging in de binnenstad met vier elektrische bussen. De bedoeling is om in de loop van dit jaar meer uitstootvrije bussen in te zetten, zodat het gebied verder wordt uitgebreid.

STADSLOGISTIEK ,,Amersfoort wil een duurzame stad met schone lucht zijn”, zegt Wethouder Buijtelaar. Sinds kort heeft Amersfoort een autoluwe binnenstad. ,,Het vervoer dat er dan nog wél komt, moet natuurlijk schoon zijn. Voor de distributie van goederen in onze stad is het van belang dat we stadslogistiek de komende jaren veel duurzamer en slimmer organiseren. Dankzij de aanleg van een elektrisch laadplein kan PostNL vanaf nu emissievrij bezorgen in onze historische binnenstad: de bestelbussen zijn vervangen door uitstootvrije bussen. Een mooie stap en een voorbeeld voor andere vervoerders.”

PostNL investeert in duurzaamheid, aldus depotmanager Hate Douma ,,Op het dak van ons sorteercentrum in Amersfoort liggen 1160 zonnepanelen waarmee we grotendeels onze eigen energie opwekken. Er rijden in Amersfoort al bussen met pakketpost op groengas, maar dankzij het elektrische laadplein hebben we ook de capaciteit om meer elektrische bussen in te gaan zetten. Uiteindelijk willen we in 2025 in 25 binnensteden emissievrij gaan bezorgen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie