Afbeelding
Femke Bol/instagram

Atlete Femke Bol verpulvert Nederlands record 400 meter indoor

30 januari 2021 om 13:47 Atletiek

AMERSFOORT (ANP) De Amersfoortse Femke Bol heeft bij haar eerste indooroptreden van dit jaar meteen het Nederlands record op de 400 meter fors verbeterd. De atlete kwam bij wedstrijden in Wenen tot een tijd van 50,96 seconden. Ze dook bijna een seconde onder de oude recordtijd van Ester Goossens, die 23 jaar geleden (1998) het indoorrecord op 51,82 zette.

Bol, vorig jaar de snelste van de wereld op de buitenbaan op de 400 meter horden met een tijd van 53,79 seconden, plaatste zich met haar toptijd voor de EK indoor, begin maart in het Poolse Torun. De 50,96 van de 20-jarige Amersfoortse is in het nog prille indoorseizoen zelfs de beste tijd gelopen in de wereld.

Lieke Klaver liep evenals Bol een dik persoonlijk record op de 400 meter in Wenen. De 22-jarige atlete uit Enkhuizen noteerde 51,48 en mocht zich ook heel even Nederlands recordhouder noemen. Totdat een serie later Bol daar al onder dook. Klaver plaatste zich met haar tijd ook voor de EK indoor.

Bol kon na haar race amper geloven dat ze in haar eerste race van deze winter al zo snel was. ,,Ik besloot zo hard als ik kon van start te gaan en zag na één ronde al dat het hard ging, dus gaf ik in de tweede ronde alles. Om in de 50 seconden te lopen op de 400 indoor is gekkenwerk”, zei ze.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie