Sam's Kledingsactie

17 april 2018 om 19:26 lokaal Deel je nieuws

Zit u al middenin de voorjaarsschoonmaak of doet u daar niet aan? Wilt u om een andere reden de bezem door uw garderobe halen? Hoe dan ook, u heeft ongetwijfeld kleding, beddengoed en gordijnen in huis waar u vanaf wilt. De Amersfoortse kerken doen ook dit jaar weer mee aan Sam’s Kledingactie – een mooie gelegenheid om met behulp van oude kleding een goed doel te steunen.

Ditmaal gaat de opbrengst naar een project in de Centraal-Afrikaanse Republiek, een straatarm land met bijna 5 miljoen inwoners, dat al jaren wordt geplaagd door burgeroorlogen. Bijna een miljoen mensen zijn hun huis ontvlucht, de helft van de bevolking heeft structureel onvoldoende te eten, twee derde heeft geen toegang tot schoon drinkwater en gezondheidszorg.

Onder zulke omstandigheden is goed onderwijs een luxe die voor velen onbereikbaar is.

De hulporganisatie Cordaid is afgelopen jaar een project gestart waarbij  scholen in crisisgebieden ondersteund worden. Het doel is om ruim 10.000 kinderen, die vaak al lange tijd geen school geen onderwijs hebben gekregen, weer naar school te laten gaan. Daarbij is gekozen voor een bijzondere manier van financieren: om er zeker van te zijn dat ze duurzaam worden gesteund, moeten de scholen goed presteren.

Cordaid zorgt niet alleen voor scholen en schoolmateriaal, maar geeft ook steun aan de dorpen waar de scholen staan en aan het onderwijzend personeel. Die hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit een wasgelegenheid en een toilet.

 

Sam’s Kledingactie omarmt dit project en hoopt een bijdrage te leveren aan de wederopbouw en herinrichting van 11 scholen. En door uw zolder en kasten op te ruimen, kunt u op uw beurt de kinderen in de Centraal-Afrikaanse Republiek steunen!

Wat en hoe: Oude kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag afgeven in gesloten plastic zakken. Wanneer: Zaterdag 28 april, tussen 10.00 en 12.00 uur.

Inzamelpunten: Bergkerk, De Bron, De Brug, Emmaüskerk, Fonteinkerk, De Hoeksteen, Nieuwe Kerk, Nijenstede, Undineflat, Blom Ass. Adviseurs (Vermeerstraat 80), De Inham, Brandpunt, de Herberg.

NB: Alleen kleding die wordt ingeleverd bij de Adventkerk gaat naar de Amersfoortse Kledingbank.

 

Zie ook www.samskledingactie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie