een voorbeeld van de producten
een voorbeeld van de producten h. hubregts

Voedselkollektief Amersfoort zoekt nieuwe leden in Vathorst

12 april 2018 om 20:39 lokaal Deel je nieuws

Het voedselkollektief Amersfoort, afgekort VOKO,  is opgericht met als doel de lokale, biologische landbouw en voedselsoevereiniteit te stimuleren.
Het VOKO betrekt biologisch geteelde groenten, zuivel en vlees rechtstreeks van telers en boeren in de buurt, zoals bijv. Eemstad boerderij, zorgboerderijen Het Witte Water en ’t Paradijs.

Met elkaar regelen meer dan 100 leden samen de distributie en uitgifte van de producten. Zo draagt ieder lid bij aan de bevordering van kleinschalige biologische landbouw en duurzaamheid op zowel ecologisch, sociaal als economisch gebied.  
In de wereld van vandaag wordt het begrip duurzaamheid steeds belangrijker en zien we een toename van biologische producten en gezonde voeding. Maar vaak zijn biologische producten erg prijzig of ben je gebonden aan een vast pakket, zoals bij de maaltijdboxen van Hello Fresh, Marley Spoon of Albert Heijn.
Bij VOKO zijn de producten betaalbaar, hoef je geen vast pakket af te nemen en beslis je zelf wat, hoeveel en hoe vaak je wilt bestellen.  Wel wordt er van je verwacht dat je je inzet voor het kollektief door af en toe mee te helpen met een klus of activiteit.

Het VOKO heeft nu één centraal uitgiftepunt in de binnenstad en wil graag een tweede uitgiftepunt starten in Vathorst. Hiervoor kunnen wij terecht bij Natuurboerderij de Brinkhorst. Zelf ook al heel actief op het gebied van natuur en milieu. Graag willen wij ons team Vathorst uitbreiden.

Woon je in (de buurt van) Vathorst, en spreekt biologisch eten uit de omgeving jou aan? Wil je niet teveel betalen, maar gun je ook de boer een goede prijs? dan is het Voedselkollektief wellicht iets voor jou!

Op maandagavond 23 april is er een informatie-avond v.a. 20.30 uur bij één van onze leden thuis en kun je zelf zien en horen of dit iets voor jou is. Je kan natuurlijk ook een kijkje nemen op onze website: www.voedselkollektief.nl

Aanmelden kan t/m zondag 22 april via een mail naar jgootzen@hotmail.nl  Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met het adres.

Het Vathorstteam:

Jeanne, Johan, Hans, René en Ans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie