Het Zwarte Pieten spel rond de Weggeeftuin

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In de verkiezingsslag rond de stem van de Amersfoortse burger, komt bij tijd en wijle het thema ‘Weggeeftuin’ voorbij.

Opvallend daarbij is dat een overgrote meerderheid van de politieke partijen in de Raad het openlijk betreuren dat geen enkele motie voor behoud van beide burgerinitiatieven het gehaald heeft.

Met een enkele uitzondering wordt daarbij niet gezocht naar de diepere achtergrond van de ongelukkige en voor de gemiddelde Amersfoorter onbegrijpelijke gang van zaken, nee, het echec wordt onverminderd ingezet voor het beschuldigen en beschadigen van andere partijen en collega- raadsleden, terwijl men zelf de handen in onschuld wast.

Wat men echter onvoldoende realiseert is dat deze werkwijze veel burgers demotiveert om op 19 maart a.s. de gang naar het stemlokaal te gaan maken. Het versterkt de afkeer van de lokale politiek, die helaas toch al de afgelopen jaren geplaagd is door kleine en grote calamiteiten.

Wat wel indruk maakt, is een lijstaanvoerder die de politieke moed kan opbrengen openlijk bij zichzelf te rade te gaan wat haar partij beter had kunnen en moeten doen, inzake de poging de Weggeeftuin te behouden.

Wellicht dat de lijsttrekkers in de komende debatten verder willen kijken dan het enge partijpolitieke belang en zich realiseren dat enige terughoudendheid op dit onderwerp hen eerder siert, dan dat het stemmen zal opleveren.

De dreigende verkoop van het perceel aan de Keerkring 118 kan beter geen thema zijn als inzet voor electoraal gewin, daarvoor is de geleden schade te groot! Het werkt immers met het effect van een boemerang!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie