'Dividend SRO in voor sport'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De afgelopen periode is een belangrijke inhaalslag gepleegd op het gebied van sportaccommodaties. Via raadsinformatiebrief 2013-143 heeft verantwoordelijk sportwethouder Buijtelaar aangegeven op welke wijze het incidentele geld voor bestrijding van de wachtlijsten in de sport is ingezet. Er zijn in totaal 7 kunstgrasvelden bij gekomen voor voetbalverenigingen, hockeyclub Eemvallei heeft 2 kunstgrasvelden erbij gekregen en de atletiekbaan van Altis en AV Triathlon is geheel gerenoveerd.

Dit incidentele geld is welbesteed, maar inmiddels wel op. Op 28 januari jl. heeft de raad gesproken over het beleid voor sportaccommodaties. Duidelijk werd dat er van andere sportclubs ook wensen zijn voor hun accommodaties. De VVD vindt het van groot belang dat zoveel mogelijk Amersfoorters kunnen sporten en bestudeert de mogelijkheden van een nieuwe impuls.

Eén van die mogelijkheden betreft de jaarlijkse dividenduitkering van de SRO aan haar aandeelhou-ders Amersfoort en Haarlem. Dit dividend wordt vastgesteld tijdens de aandeelhoudersvergadering waarbij de jaarrekening over 2013 wordt behandeld. De VVD vraagt nu aan het college om als geza-menlijke aandeelhouders genoegen te nemen met het minimum dividend en de overige winst in te zetten voor sportdoeleinden. De winst zou dan - afhankelijk van de winstbijdrage van de aandeelhou-ders - naar rato verdeeld moeten worden.

Op deze wijze wordt het resultaat van de SRO ook ingezet waarvoor het bedoeld is: namelijk de sport. De VVD ziet op deze wijze mogelijkheden om opnieuw een impuls te geven aan de sport. Bijvoorbeeld een kunstgrasveld voor KVVA in het Soesterkwartier en voor VVZA.

Ook voor de komende raadsperiode maakt de VVD zich hard voor goede en veilige sportaccommodaties.

raadsinformatiebrief 2013-143

http://amersfoort.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=769345/Stand_van_zaken_wachtlijsten_in_de_sport.pdf

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie