Halsstarrig afhouden van wethouder Buijtelaar schoffeert de kiezende burger

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Persbericht 10 maart 2014

De werkgroep Hart voor de Berg en de steunbetuigers die zij vertegenwoordigt in haar strijd tegen de bouw van een tennishal midden in het groen van het Bergkwartier voelen zich geschoffeerd door wethouder Buijtelaar. Zijn halsstarrig afhouden van een gesprek over de merkwaardige gang van zaken van een voorbarige sportsubsidieverlening aan tennisvereniging ALTA treedt met voeten de door zijn partij (VVD) zo gehuldigde beginselen van transpararantie en verantwoording!

Al sinds oktober vorig jaar probeert de werkgroep in gesprek te komen met de wethouder over de toekenning van een sportsubsidie aan tennisvereniging ALTA ten koste van vele andere Amersfoortse sportverenigingen. Een hoogst merkwaardige toekenning die om tekst en uitleg vraagt voor àlle sporters in Amersfoort.

In een open brief aan de wethouder, die ter informatie is gestuurd aan de lokale media, aan het college van B&W en aan de Gemeenteraad, schrijven zij geen genoegen te nemen met de nietszeggende ambtelijke beantwoording en de ontwijkende houding van deze liberale wethouder. De werkgroep geeft in de brief, namens de ca. 450 wijkbewoners/potentiële kiezers, uiting aan de boosheid en de verontwaardiging die er in de wijk leeft over het negeren van hun verzoek om een gesprek met de wethouder.

De brief staat te lezen op de website www.hartvoordeberg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie