CDA zet vrijwilliger vv Hooglanderveen in het zonnetje

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - CDA Amersfoort heeft vrijwilligers naar eigen zeggen heel hoog zitten. ,,Vrijwilligers zijn de ruggengraat van de samenleving", licht CDA-lijsttrekker Micheline Paffen toe. Oud-voorzitter van voetbalvereniging Hooglanderveen, Ton van Drie, is zo'n vrijwilliger. Al tientallen jaren zet hij zich in voor de club. Daarom is de CDA-vrijwilligersprijs van 2014 naar deze Veener gegaan.

,,Ton is een enthousiaste man vol verhalen en anekdotes, het is heerlijk om zo'n bevlogen man een prijs te mogen uitreiken", zegt de CDA-lijsttrekker. De heer Van Drie werd zaterdag overvallen door de uitreiking. Een boeket bloemen en een boekenbon onderstreepte de waardering.

Paffen pleit ervoor dat de gemeente wat vaker vrijwilligers in het zonnetje mag zetten: ,,Het is gewoon een stukje respect en waardering voor de vele uren die vrijwilligers opofferen voor hun club of omgeving. Eigenlijk zouden we alle vrijwilligers willen bedanken, maar we hebben nu symbolisch voor deze Hooglanderveense voetbalman gekozen. Dit zijn de mensen op wie de samenleving steunt, de harde werkers op de achtergrond."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie