Folderen voor de BPA. 5 Een positieve afsluiting.

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Folderen voor de BPA. 5 Een positieve afsluiting.

Gelukkig is het niet elk jaar verkiezingsjaar. Na dagenlang folders door brievenbussen gooien zijn wij het onderhand een beetje zat. Onze zolen zijn versleten en onze handen zijn, dankzij brievenbussen met tegenwerkende borstels, rijp voor een manicuurbeurt.

Deze dag leggen wij de laatste kilometers in het Soesterkwartier af. Wij hebben dan de hele wijk bekeken en gezien waar het nodige gedaan moet worden. Wij hebben veel bewoners gesproken en belooft op de koffie te komen zodra 19 maart voorbij is. Dan gaan we, wel of niet als raadslid gekozen, voor de bewoners aan de slag. Dat is wat ik, nu nummer 5 op de lijst, jarenlang gedaan heb. Ik was er voor hen, voor zover dat in mijn vermogen lag. Bewoners uit deze wijk zijn blij dat de BPA naar de burgers luistert. Dat wij aandacht hebben voor hun klachten en problemen. Van mens tot mens, gewoon zoals het hoort.

“De gemeente doet maar wat. De bewoners hebben geen enkele inspraak. De troep wordt nooit opgeruimd, de hondenpoep moet je van de schoenzolen schrapen. Wanneer gaat de Wijkwinkel weer open? Wanneer gaat Stip open?”

Vragen, vragen, vragen. Helaas hebben wij op veel vragen geen antwoord en ook wij moeten zigzaggend over de stoep om de hondenpoep te ontwijken.

Wij hebben ook vele goede kanten van het Soesterkwartier gezien. Er wonen hier veel dierenliefhebbers. Een mevrouw van het Rozenplein verzorgt al jaren verwilderde katten die niet van haar zijn. In samenwerking met de Dierenbescherming is elke kat geneutraliseerd. Oftewel, er komen geen jonge katjes meer. Heel knus en vertrouwd hangen in sommige straten nog touwtjes uit brievenbussen. Nostalgie. Toen was geluk nog heel gewoon!

Wij zijn klaar, en wij zijn moe. Wij hebben respect voor alle gemotiveerde lopers van welke partij dan ook. Tot slot onze oproep aan allen om te gaan stemmen, op welke partij dan ook. Laat uw stem niet verloren gaan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie