Het katholiek primair onderwijs Amersfoort bestaat 200 jaar!

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De Stichting voor KPOA e.o. viert dit door een inspirerende conferentie te organiseren op woensdag 19 maart voor ruim 500 personeelsleden in Houtrust te Hooglanderveen.

KPOA heeft deze dag een Inspiratiedag genoemd, met als ondertitel: “Geschiedenis heb je, de toekomst moet je maken.”

KPOA heeft een geschiedenis van 200 jaar achter zich. Een tijd waarin veel is opgebouwd, dat als fundament kan dienen voor alle ontwikkelingen die in de toekomst op ons afkomen. Er zijn ontwikkelingen, waardoor onderwijsmensen steeds weer alert moeten zijn op de vraag wat er van hen als professionals wordt verwacht. Welke keuzes maak je? En welke consequenties verbind je daaraan voor je werk?

Er is moed voor nodig om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. KPOA wil op deze dag vooral ook laten zien, dat wij elkaar kunnen inspireren en elkaar heel hard nodig hebben om de leerlingen van nu en van de toekomst te kunnen bieden waar zij recht op hebben: goed onderwijs.

Naast de onderwijsinhoudelijke hoogtepunten van deze studiedag willen wij de dag ook markeren door de overhandiging van het boek ‘200 jaar katholiek lager onderwijs Amersfoort 1814 - 2014’ aan alle medewerkers van de Stichting.

Het boek is geschreven door Guido Delahaye, een oud-directeur van de Stg. voor KPOA e.o. Guido Delahaye is jarenlang directeur geweest van de Aloysiusschool.

Hij heeft drie jaar gewerkt aan de beschrijving van de rijke geschiedenis van het katholiek lager onderwijs in Amersfoort. Hij neemt de lezer mee vanaf het jaar 1814, toen in de Breestraat de eerste Rooms-katholieke Jongensschool gestart werd.

De publicatie en uitreiking van het boek krijgen om 14.15 uur een extra feestelijk tintje, omdat de burgemeester van Amersfoort, dhr. Lucas Bolsius bereid is het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie