D66 kandidaten stellen zich voor

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Gert Veldhuis, kandidaat nr 20: 46 jaar zelfstandig media ondernemer en campagneleider D66

Vanaf 2015 zullen veel extra sociale taken vanuit de overheid naar de gemeenten worden overgedragen terwijl we daar een beperkt extra budget voor ontvangen. We staan dan ook aan de vooravond van een reeks van belangrijke keuzes. Bovendien zullen we onze inwoners moeten enthousiasmeren om een grotere persoonlijke bijdrage aan de samenleving te leveren in de vorm van burgerparticipatie. We staan dus voor uitdagingen waarbij we de belangen van alle inwoners van Amersfoort moeten wegen. Belangen van oudere inwoners en van de jeugd. Belangen van werkende maar ook van werkloze inwoners en van inwoners die door omstandigheden niet voor zichzelf kunnen zorgen en dus onze steun hard nodig hebben.

Ik wil graag bijdragen aan het maken van deze keuzes voor de inwoners van Amersfoort. Uiteraard met als uitgangspunt de grondbeginselen van D66. Ik denk uw steun waar te maken, omdat ik graag verantwoordelijkheid draag . In vorige functies heb ik dit succesvol gedaan o.a. als cao onderhandelaar voor de Grafimedia CAO maar ook als voorzitter van het paritaire Arbeids- en Onderwijsfonds van de branchevereniging ZSO.

Gert-Jan Polman, kandidaat nr 19: Mijn motivatie om mij kandidaat te stellen voor lid van de gemeenteraad in Amersfoort is rechtstreeks afkomstig uit mijn passie voor gemeenten als verantwoordelijke overheidslaag binnen het openbaar bestuur. Ik vertel wel graag op verjaardagen, dat ik al lang bij en voor verschillende gemeenten werk en ook waarom.

Het moment is gekomen, om naast mijn ambtelijke kennis en ervaring, ook mijn bestuurlijke ervaring in te zetten voor u in de stad Amersfoort, waar ik al heel veel jaren met plezier leef. D66 is een partij, waarmee ik mij verbonden voel. Met name de aandacht voor de eigen kracht van mensen en hun ontplooiing is een visie, waar ik achter sta. Uit eigen ervaring in het verenigingsleven en uit een buurtvereniging in deze stad weet ik, dat het potentieel van inwoners en bedrijven in de stad om samen een gezond, veilig en prettig leefklimaat te scheppen, enorm groot is. Dit is een belangrijke drijfveer om mij te kandideren als raadslid.

Ik vertaal de komende 4 jaar als raadslid voor D66 het woord participatie in concrete activiteiten. Ik spreek dan ook graag met u over wat u vindt, dat er Amersfoort moet gebeuren en spreek met u af, hoe we dat gaan doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie