CDA jongeren zetten zich in voor behoud maatschappelijke stage

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Onderwijs is meer dan rekenen en taal. Onderwijs gaat ook over persoonlijke ontwikkeling, vorming en maatschappelijke bewustwording. Daarom zet Simone Adema, Kandidaat-raadslid voor het CDA in Amersfoort zich in voor de maatschappelijke stage.

VVD en PvdA hebben met een kille bezuiniging besloten om de financiering aan gemeenten voor de maatschappelijke stage af te schaffen. Deze bezuiniging kan het einde van de maatschappelijke stage betekenen, tenzij we in Amersfoort zelf beslissen om geld ter beschikking te stellen voor de maatschappelijke stage.

Kandidaat-raadslid Simone Adema, nummer 7 op de lijst voor het CDA: “In een maatschappij die meer individualistisch wordt, geeft de maatschappelijke stage leerlingen de mogelijkheid om hun steentje bij te dragen aan de samenleving. Belangeloos leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor onze samenleving”. Helaas ziet het kabinet niet in hoe waardevol vrijwilligerswerk door leerlingen is, terwijl scholen, ouders en leerlingen wel positief zijn over de stage. Gemiddeld 30 procent van de leerlingen blijft namelijk na de stage het vrijwilligerswerk doen.

De leerlingen die de maatschappelijke stage volgen zijn de vrijwilligers van de toekomst die we hard nodig hebben. Op initiatief van het CDJA (jongeren van het CDA) is de maatschappelijke stage ingevoerd. De afgelopen twee jaar zijn netwerken opgebouwd en zetten talloze leerlingen zich belangeloos in voor anderen. In samenwerking met bedrijven, scholen en verenigingen zet het CDA zich in Amersfoort dan ook in voor behoud van de maatschappelijke stage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie