CDA wil cameratoezicht bij de Neng

14 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het CDA in Amersfoort pleit voor cameratoezicht rondom dorpshuis De Neng. Daarnaast zou bij aanhoudende overlast eenvoudig een groepsverbod ingesteld moeten worden. Het vandalisme is zo uit de hand aan het lopen dat het volgens de partij nu tijd is om rigoureuze maatregelen te nemen.

Raam vrijwilliger

Afgelopen dagen is De Neng geteisterd door vandalisme. In een korte tijd zijn veel ruiten gesneuveld en is er sprake geweest van insluiping. Volgens de stichting De Neng die sinds kort het beheer en exploitatie van het dorpshuis overgenomen heeft, richten de vandalen zich nu ook op vrijwilligers. Zo is ook recent een raam van een van de vrijwilligers ingegooid nadat zij een opmerking maakte naar de groep.

Veiligheid

Het frustreert het CDA dat de groep vandalen bekend is en dat dit maar moeizaam leidt tot vermindering van het vandalisme.

Volgens het CDA is het nu echt tijd om andere maatregelen in te zetten nu deze groep zich agressiever gedraagt en ook de de veiligheid van de vrijwilligers in het geding is. De partij denkt ook aan een groepsverbod voor De Neng en de directe omgeving op gezette tijden.

Intimiderend

Volgens Angeliek Noortman -voorzitter van de Neng en tevens kandidaatraadslid voor het CDA- is dit "intimiderend naar bewoners en medewerkers". "We gaan vandaag verder spreken over eventuele nieuwe maatregelen", aldus Angeliek Noortman. Namens haar partij heeft CDA-raadslid Ben van Koningsveld schriftelijke vragen gesteld aan het college omtrent de aanpak van vandalisme rond De Neng. "Openbare orde en veiligheid is een kerntaak van de gemeente", aldus Van Koningsveld.

Aansprakelijk

Het CDA heeft eerder vragen gesteld over vandalisme bij De Neng en heft gepleit voor het terugvorderen van schade van de vandalen. Het CDA hoopt nu dat door de inzet van camera's de pakkans van de vandalen groter wordt en dat zij of hun ouders aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de schade.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie