Eerste verlies CJVV na vertrek trainer

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Dylan Wienke redde zaterdag voor CJVV de eer in de met 1-4 verloren inhaalwedstrijd tegen Hilversum. Met een fraai doelpunt op slag van rust verkleinde de snelle aanvaller de achterstand tot 1-2.

door Balt Gmelig

Acht doelpunten produceerde de 27-jarige Wienke, bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van CJVV, tot nu toe dit seizoen. ,,Die tegen Hilversum was van mijn acht doelpunten de mooiste, denk ik. Helaas was de goal niet genoeg om de wedstrijd te laten kantelen." In de tweede helft ging het voor de thuisclub de verkeerde kant op. Wienke: ,,Als team speelden wij een prima eerste helft. We waren fel in de duels en stonden tactisch goed. Helaas kwamen we door persoonlijke fouten in de problemen en die werden door Hilversum gelijk afgestraft. Direct na de 0-2 scoorde ik vanaf de aftrap de aansluitingstreffer waardoor je als team nog wat hoop kreeg. We konden echter die 1-2 niet tot de rust vasthouden. In de tweede helft konden wij de stand niet meer ombuigen."

Daarmee was de eerste nederlaag van de derdeklasser een feit na het vroegtijdige vertrek van trainer Marcel van Dijk en enkele spelers enkele weken geleden. Volgens Wienke hebben die onverwachte ontwikkelingen geen negatieve invloed op de resultaten van CJVV. ,,Qua prestaties valt dat tot nu toe mee. Maar het is natuurlijk wel een onwenselijke situatie midden in een seizoen. Het liefst hadden wij het seizoen gewoon met de oude selectie en trainer afgemaakt. De situatie is nu eenmaal zo. Wij proberen het seizoen met de nieuwe trainer en selectie zo goed mogelijk af te sluiten."

Met het doorschuiven van Jacob Melessen, trainer van het tweede elftal, naar de hoofdmacht kan Wienke wel leven. ,,Voor zover ik dat nu, na enkele weken, kan beoordelen denk ik zeker dat Jacob een goede vervanger is. Het is voor hem natuurlijk lastig om in deze situatie midden in een seizoen een ander elftal op te pakken. Maar vanaf het begin is er door hem duidelijk gecommuniceerd en is er weer rust binnen de selectie."

Het kampioenschap kan CJVV al lang vergeten. De lokale ploeg heeft na achttien wedstrijden 26 punten verzameld en staat daarmee op de achtste plaats in de derde klasse C. Een plek in de nacompetitie is echter nog haalbaar voor de bewoners van het Vermeerkwartier. Wienke: ,,Voor nu is het belangrijkste dat wij de competitie met de huidige selectie zo goed en positief mogelijk oppakken en in de derde periode zoveel mogelijk punten pakken. Aan het einde van het seizoen zien we dan wel of dat nog in een eventuele periodetitel resulteert."

Twee mooie seizoenen heeft de geboren Utrechter die nu in Amersfoort woont, al met CJVV achter de rug. ,,De eerste was mijn tweede seizoen (2010/2011) bij CJVV waarin wij via de nacompetitie ten koste van Woudenberg naar de tweede klasse promoveerden. Maar ook vorig seizoen was mooi. Vanuit de onderste plek zetten wij na acht speelronden een reeks van zestien ongeslagen duels neer. Helaas lukte het ons toen niet om via de nacompetitie promotie af te dwingen."