Amersfoortse bekent berovingen bejaarden

5 april 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/OLDEBROEK - De politie heeft op dinsdag 25 februari een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden. Zij wordt ervan verdacht bij een aantal bejaardencentra in het land sieraden van bejaarden te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

De diefstallen werden in de periode van april tot november 2013 in diverse plaatsen gepleegd. De vrouw ging naar een willekeurig bejaardentehuis, sprak daar aan slachtoffer aan met een smoes en wist armbanden of kettingen los te maken. Vervolgens ging zij er met sieraden vandoor. In enkele gevallen haalde ze ook sieraden van een kamer weg.

De politie kreeg de beschikking over camerabeelden en deze werden onder meer door Omroep Gelderland uitgezonden. De vrouw werd als heel vriendelijk omschreven, waardoor slachtoffers vaak geen argwaan hadden. Aan de hand hiervan kwamen er meerdere tips bij de politie binnen, waarbij zelfs een naam werd genoemd van de verdachte.

Na het voorbereidende onderzoek werd de vrouw op dinsdag aangehouden. Zij bekende een groot aantal diefstallen onder meer in Oldebroek, Epe, Zwartsluis, Soest, Lemmer, Sint Nicolaasga en Balk. De gestolen sieraden zijn verkocht of weggegooid en de politie heeft dan ook niets aangetroffen. Naast de waarde van de veelal gestolen gouden sieraden hebben deze een enorme emotionele waArde voor de slachtoffers gehad. Zij zijn inmiddels op de hoogte gestelde van de aanhouding van de vrouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie