Protest tegen eenrichtingsverkeer Leusder- en Vermeerkwartier

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Het Verkeersbesluit Kersenbaan en eenrichtingsverkeer dat gepubliceerd stond in De Stad Amersfoort van 19 februari 2014 en op de site van de gemeente Amersfoort leidt volgens Ben Hermsen tot heel wat beweging in het Leusderkwartier, het Vermeerkwartier en Dorrestein.

Het besluit houdt in dat er een 'ring' rondom het Leusderkwartier wordt aangelegd voor gemotoriseerd verkeer. De Daltonstraat -Everard Meijsterweg wordt eenrichtingsverkeer naar de spoorwegovergang. En de Bosweg, Jan van der Heijdenstraat, Pasteurstraat eenrichtingsverkeer naar de Leusderweg. Ook de Vermeerstraat wordt gedeeltelijk eenrichtingsverkeer naar het centrum.

Er is een comité Leusderkwartierbereikbaar.nl opgericht en is de website www.leusderkwartierbereikbaar.nl gelanceerd. Ook heeft een buurtbewoner de facebookpagina 'leusderkwartier bereikbaar' opgezet. Ben Hermsen, initiatiefnemer van het comité leusderkwartierbereikbaar.nl: ,,Wij willen bewerkstelligen dat zoveel mogelijk belanghebbenden kennis nemen van dit rampenbesluit."

Het comité Leusderkwartierbereikbaar.nl beschikt over ruim vierhonderd adressen en ,,we weten dat er tot en met 23 februari al 120 bezwaarschriften zijn ingediend."

Vanaf woensdag 26 februari worden via de Winkeliersvereniging Leusderweg bij alle winkels flyers aangeboden, die bezoekers aansporen ook een bezwaar in te dienen.

Op de site www.leusderkwartierbereikbaar.nl staan plaatjes van de toekomstige verkeerssituatie en tevens het alternatieve voorstel van buurtgenoot en stedenbouwkundige Tom de Wit (stedenbouwkundige).

Ook de politiek heeft gereageerd en inmiddels staat het onderwerp dinsdagavond 4 maart op de agenda van de Gemeenteraad. Die begint om 19.00 met 'De Ronde', waarin Tom de Wit is uitgenodigd om zijn alternatieve plannen aan de gemeenteraad en het publiek te presenteren. Die bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Na 20.00 uur begint de officiële raadsvergadering en staat het besluit opnieuw op de agenda. Het comité roept wijkbewoners op om die avond massaal naar het stadhuis te komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie