ChristenUnie zet Kersenbaan en Leusderweg op de agenda raad

12 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De fractie van de ChristenUnie wil het eenrichtingsverkeer op straten rond de Kersenbaan op 4 maart opnieuw in de gemeenteraad bespreken. Tijdens de behandeling van de inrichting van de Kersenbaan in december 2008 diende de ChristenUnie een motie in om de instelling van eenrichtingsverkeer pas door te voeren na aanleg van de Kersenbaan, afhankelijk van de wijze waarop verkeersstromen zich zouden ontwikkelen en in samenspraak met de bewoners van deze straten. Deze motie werd toentertijd door alle andere partijen verworpen. Ruim vijf jaar later blijkt deze motie nog steeds actueel.

Bewoners krijgen de komende weken gelegenheid om reacties te geven tijdens de bezwaarprocedure, waarna het eenrichtingsverkeer in 2015 wordt ingesteld, voorafgaand aan het openstellen van de Kersenbaan.

In 2008 wilde de ChristenUnie ook de Stephensonstraat en de Leusderweg meenemen in deze hele discussie, om de drukte op de Leusderweg te verminderen.

Simone Kennedy: “De situatie is nu heel anders dan in 2008. De verkeersstromen zijn niet zo dramatisch toegenomen als toen werd voorspeld. Daarom staan we nog steeds achter onze oorspronkelijke motie. Als het even kan willen we wachten met het instellen van eenrichtingsverkeer tot na aanleg van de Kersenbaan en alleen als bewoners dit zelf graag willen. Maar omdat we ons goed willen laten informeren over de huidige cijfers en bewonerservaringen, willen we eerst luisteren voordat we de motie opnieuw indienen. Daarom agenderen we dit onderwerp in De Ronde, opdat zodat we een goede discussie kunnen voeren met bewoners en wethouder en we de effecten van beslissingen goed in beeld brengen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie