Kataklò Athletic Dance Theatre - Puzzle

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De frisse en kleurrijke dansvoorstelling ‘Puzzle’ is Italiaans voetwerk ten voeten uit. Kataklò betekent in het oud-Grieks letterlijk: ik dans buigend en draaiend. Oprichtster en artistiek leidster Giulia Staccioli vertelt over de voorstelling en haar inspiratie. Zaterdag 22 februari staat ‘Puzzle’ in de Flint.

“‘Puzzle’ is een frisse en krachtige show, maar ook ironie komt naar voren, soms weerbarstig, maar toch altijd aansprekend en sprankelend. De elegantie van de bewegingen dragen een ondertoon van pure dwaasheid, waarbij lichamen terechtkomen in uiterste grenzen en alle aanvaarde normen omverwerpen. De lichamen van dansers spelen en creëren, dagen uit en experimenteren, de mens wordt gezien door de lens van zijn grenzen.”

Giulia Staccioli startte haar carrière als danseres bij Moses Pendleton, artistiek directeur van Momix Dance Company. Hij is voor Staccioli een groot voorbeeld geweest en een bron van inspiratie. Staccioli vertelt: “Hij is de persoon die mij de ongelofelijke wereld van ideeën heeft laten ontdekken. Voordat ik hem ontmoette ben ik turnster geweest en heb ik mijn leven doorgebracht in de sportschool voor wedstrijden. Door hem begreep ik dat ik mijn creativiteit kon uitten als choreograaf. Hierdoor is Kataklò ontstaan, met zijn kenmerkende choreografische stijl, gebaseerd op een intense studie van gebaren en alle vormen van lichaamstaal.”

De voorstelling ‘Puzzle’ bruist van de creativiteit, waaruit haalt Staccioli haar inspiratie en ideeën voor een voorstelling? “Overal vandaan! Door het leven, kleuren, mensen en objecten te observeren en de emotionele krachten te verbinden met surrealistische scenario’s. De voorstellingen van Kataklò onderscheiden zich van andere voorstellingen. Kataklò-stijl is vanaf het begin al gericht op het extreme atletische vermogen en de uitstaande danstechnieken van de dansers.”

Kaarten voor ‘Puzzle’ kunt u 24 uur per dag op www.deflint.nl bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie