Toch een echte fotostad: twee keer prijs in Amersfoort

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/UTRECHT - In de imposante Statenzaal van het Provinciehuis in Utrecht werden de deelnemers van de fotowedstrijd Nachtelijk Landschap dinsdag 11 februari feestelijk ontvangen om de bekendmaking van de prijswinnaars bij te wonen.

De wedstrijd was georganiseerd door de provincie Utrecht om in beeld te brengen welke invloed verlichting heeft op het nachtelijk landschap. De eerste prijs werd gewonnen door Govert Bos uit IJsselstein met een bijzonder beeld van een reclamezuil gefotografeerd tegen de sterrenhemel. Er werden twee tweede prijzen toegekend, allebei voor fotografen uit Amersfoort. Gedeputeerde Bart Krol reikte de prijzen uit: ,,Het bijzondere is dat de twee fotografen een complementair beeld gemaakt hebben op nog geen honderd meter van elkaar. De foto van Marco van Apeldoorn toont de lichthectiek van het nachtlandschap in een drukke stad. Hij fotografeerde bij de Nieuwe Poort, één van de drukste kruisingen van Amersfoort. De foto van Cees Wouda geeft juist een sereen beeld van de verlichting bij de Eemhaven, waarbij je voelt: nog even en het is echt donker."

De winnende foto's zijn de komende zes weken onderdeel van de expositie 'Lichtpuntjes' in het Provinciehuis, waaronder ook foto's die astronaut André Kuipers maakte vanuit de ruimte van Nederland bij nacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie