Knetterend koper van Maison du Malheur

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DE KELDER - Stokoude jazz en dampende rock 'n roll raast van de planken en dendert door het publiek. Zaterdag 22 februari staat Maison du Malheur in Podium De Kelder.

Deze zevenkoppige en ijzersterke rock 'n roll formatie rond de Amsterdamse songwriter J.P. Mesker smelt vooroorlogse drumbeats, honky-tonk piano's en knetterend koper samen tot de meest losgeslagen en dansbare band van het land.

In 2011 zet Maison du Malheur vanaf een klein podium het grote veld van Into The Great Wide Open in lichterlaaie. Binnen een jaar volgen honderd optredens. Een onvergetelijke nachtclubshow in een oldtimer truck recht in het festivalhart van Eurosonic krijgt de band op het grootste festival van Tsjechië, Rock For People. Blues-swamp icoon C.W. Stoneking vraagt de mannen vervolgens mee op tour en plotseling staat Maison du Malheur op de kaart.

Niet alleen tijdens optredens, maar ook op plaat is MduM uniek. Songs met een diepe groef en een kleurvolle kraak, een snik en een lach. Waar Howlin' Wolf en Fats Domino ophouden, speelt Maison du Malheur met man en macht verder.

Maison du Malheur ziet zelfs met honderd optredens door Europa de kans om tussendoor een nieuw album op te nemen. Nog tijdens de opnames tekent Maison du Malheur bij Excelsior Recordings om hun plaat uit te brengen in 2013, en staat de eerste tour voor komend jaar al in de boeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie