Toeac is een muzikaal museum

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DE FLINT - Het accordeonduo Toeac bestaat uit Renée Bekkers en Pieternel Berkers. Beide jonge dames zijn cum laude afgestuurd. Renée en Pieternel waren al te zien in verschillende programma's, waaronder 'De Wereld Draait Door'. Op woensdagmiddag 26 februari staat Toeac in de St. Aegtenkapel.

Toeac nodigde componist Chiel Meijering uit om zijn aanvulling te geven op hun bewerking van 'De schilderijententoonstelling' van componist Mussorgsky. Meijering heeft zich laten inspireren door de lijnen van Mondriaan. Het resultaat is een muzikaal museum, waarin Toeac de Russische en Nederlandse wereld met haar accordeons verbindt.

De Russische componist Mussorgsky werd in 1839 geboren in Karevo. Oorspronkelijk is hij opgeleid tot officier, maar hij componeerde verschillende werken voor de piano. 'De schilderijententoonstelling' wordt 26 februari echter op het typische Russische instrument de accordeon gespeeld.

Kaarten voor Toeac via www.deflint.nl of van maandag tot en met vrijdag 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag 12.00 tot 16.00 uur via tel. 033-4229229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie