Wijsbeek leidt ondergang De Posthoorn in

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de schaduw van uitblinker Richard Pietersen (vijf doelpunten) speelde Florian Wijsbeek (22) zaterdag in de stadsderby tegen De Posthoorn een bescheiden rol. Maar de aanvaller van VOP was wel de man die het altijd belangrijke eerste doelpunt op zijn naam bracht en daarmee zijn steentje bijdroeg aan de fraaie overwinning (8-1) van de koploper in de derde klasse C op de plaatsgenoot.

door Balt Gmelig

De vorig jaar van Hoogland overgekomen Wijsbeek, al snel een vaste waarde in het succesvolle elftal van trainer Wim de Haas, zag na ruim een kwartier kans doelman Stephan Heining te passeren. De maker van de openingstreffer leidde daarmee de ondergang van De Posthoorn in. ,,Onze start was matig", zei Wijsbeek na de eclatante zege. ,,In de beginfase speelden wij niet goed. Dat eerste doelpunt was echter de ommekeer in de wedstrijd. Daarna ging het zo gemakkelijk bij ons en gingen bij De Posthoorn de koppies hangen." Binnen twintig minuten stond VOP met 3-0 voor. Wijsbeek: ,,Toen was het al afgelopen. We hebben op beleving en strijdlust de wedstrijd gewonnen, niet zozeer qua voetbalvermogen."

Met als belangrijkste doel het veroveren van een basisplaats in de hoofdmacht van VOP stapte Wijsbeek vorig jaar over van sportpark Langenoord naar het enkele kilometers verderop in Vathorst gelegen sportpark Olympus. ,,Ik ben hier voor een plek in het eerste elftal gekomen. Ik was er ook van overtuigd dat me dat zou lukken." De geboren en getogen Amersfoorter wist toen al op wat voor niveau en met welke spelers hij kwam te spelen. ,,Ik ben vorig seizoen een paar keer gaan kijken en hield daar een goed gevoel aan over."

Tot nu toe verloopt het seizoen volgens de verwachtingen van de twintiger die zijn voetbalcarrière bij Hoogland begon maar daar niet verder kwam dan het tweede team. Wijsbeek: ,,Daarom ben ik ook weggegaan. Ik kreeg geen kans in het eerste van Hoogland." De eerste minuten voor zijn nieuwe club maakte Wijsbeek tijdens het Amersfoorts Voetbalkampioenschap in augustus vorig jaar. ,,Ik kwam toen als invaller het veld in en maakte meteen een doelpunt. Daarna heb ik alle wedstrijden meegedaan en alleen door een blessure een wedstrijd gemist." Wijsbeek is duidelijk als zijn favoriete positie in het elftal ter sprake komt. ,,Ik speel het liefst achter de spits. Dan kom ik het beste tot mijn recht. Ik heb genoeg loopvermogen voor die plek."

Tot nu toe was Wijsbeek in deze competitie goed voor vijf doelpunten. ,,Dat is niet veel maar ook niet nodig. We hebben genoeg andere schutters in de ploeg. Dat zag je vandaag wel. Richard zei voor de wedstrijd al tegen mij dat hij er drie zou inschieten. Het zijn er vijf geworden. Als je iemand in de ploeg hebt met zo'n fraaie trap, is dat een geweldig wapen."

Wijsbeek heeft zijn doelstelling voor dit seizoen inmiddels bijgesteld. ,,Ik ben hier ook gekomen om kampioen te worden. Ik schat de kans nu op 90 procent dat wij de titel binnenhalen. We hebben het helemaal in eigen hand." De nieuweling in de selectie van de lijstaanvoerder heeft het bij VOP goed naar z'n zin en is niet van plan de lokale club snel te verlaten. ,,Na één seizoen ga ik niet meteen weg." Een terugkeer naar Hoogland is ook niet aan de orde. ,,Misschien later."

Komend weekend kan Wijsbeek met VOP de eerste prijs in dit seizoen pakken. In de uitwedstrijd tegen naaste concurrent TOV heeft VOP aan een gelijkspel voldoende om kampioen van de tweede periode te kunnen worden. Deelname aan de nacompetitie is dan voor VOP een feit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie