StreekChef zoekt de beste taartenbakker

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op de Smaak van de Streek markt van zaterdag 29 maart zoekt StreekChef de beste taartenbakker. De jury proeft, oordeelt en kiest in drie categorieën een winnaar. De lekkerste taart: verwen de smaakpapillen. De mooiste taart: het oog wil ook wat. De streektaart: niet alleen gemaakt in de streek, maar ook met producten uit de streek.

StreekTaart is een idee van fotograaf Ruud van der Graaf. Samen met StreekChef organiseert hij de tweede editie van de taartenwedstrijd op de Smaak van de Streekmarkt. Er zijn diverse culinaire prijzen te winnen, zoals een banket workshop, een prijzenpakket van Kookwinkel Oldenhof en een culinair arrangement bij Van der Valk. Bakkers geven zich niet op voor een specifieke categorie en iedereen mag meedoen.

De taarten worden niet alleen beoordeeld door een jury. Ook bezoekers van de Smaak van de Streekmarkt mogen de taarten proeven. Alle taarten worden gefotografeerd. Tijdens een 'taartexpositie' kan iedereen stemmen op de mooiste taart. Na de wedstrijd is de winnende taart tijdelijk verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden. Zij bakken en serveren dan dé taart van Amersfoort.

Aanmelden als deelnemer kan op de website van StreekChef: www.streekchef.nl. Op de site staan ook het programma en de voorwaarden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie