Stier krijgt warme trui aan

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De Amersfoortse Stier heeft vrijdagmiddag een 'warme trui' aangekregen. Met deze actie vraagt GroenLinks Amersfoort aandacht voor energiebesparing en specifiek voor de isolatie van woningen.

Vrijdag was het landelijke Warme Truiendag, een actiedag voor energiebesparing. Iedereen die op deze dag een warme trui aantrekt en zijn thermostaat een graadje lager zet, bespaart daarmee 7% op zijn of haar energieverbruik.

GroenLinks Amersfoort besloot het immense kunstwerk op de rotonde bij de Kamp een isolerend dekje te geven. Zo wil de partij aandacht vragen voor de energiezuinige renovatie van woningen in de Amersfoort. Niet alleen vanwege het klimaat, maar ook omdat het huurders en huiseigenaren veel geld kan besparen. Bovendien kan dit volgens GroenLinks veel extra werkgelegenheid opleveren in de bouwsector. Jaarlijks geven alle Amersfoortse huishoudens naar schatting circa 130 miljoen euro uit aan hun energierekening. "Dat geld gaat nu vooral naar de grote energiemaatschappijen, maar GroenLinks wil dit geld liever investeren in lokale energieprojecten en het energiezuinig maken van woningen", aldus GroenLinks-lijsttrekker Frans Prins. ,,Hierdoor dalen de energiekosten voor de bewoners, wordt er extra werkgelegenheid gecreëerd in de lokale bouwsector en het is nog beter voor het klimaat ook. Een win-win-win-situatie dus.’’

Het aantrekken van de 'trui' trok veel bekijks van langskomend verkeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie