Workshop droomwerk, spelen met je dromen. Wies van Olst.

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Workshop

Droomwerk, spelen met je dromen.

In onze dromen komen wij beelden van onszelf tegen. Hierbij kan het gaan om krachtige eigenschappen die in de loop der tijd op de achtergrond zijn geraakt. Krachtbronnen waar we opnieuw uit kunnen putten.

In onze dromen komen wij ook onze relaties met anderen tegen. Bijvoorbeeld relaties die we willen verbeteren. Als we onze dromen gaan verkennen kunnen we de verkregen inzichten uit onze dromen concreet in ons dagelijks leven gaan toepassen. Letterlijk met onze dromen gaan werken.

Al deze droombeelden kunnen wij letterlijk een stem geven, om zo de betekenis en de kracht van het droomdeel voor onszelf duidelijk te maken. We kunnen ook een droomopstelling maken. Een droomopstelling maken is geïnspireerd door het werk van de systeemtherapeut en filosoof Bert Hellinger .

Bij dit opstellingenwerk vraag je aan de andere aanwezigen of zij jouw droombeeld willen representeren. Stel een timide iemand droomt dat hij of zij achtervolgd wordt door een angstaanjagende leeuw. De dromer is het contact met haar of zijn leeuwenkracht in het dagelijks leven kwijt geraakt. Praten met het droombeeld lukt niet, de innerlijke leeuw een stem geven lukt ook niet, dan kan iemand uit de groep gevraagd worden om in de leeuwenkracht van de dromer te gaan staan. Ineens ziet de dromer zijn kracht voor zich staan en kan daarmee contact maken.

Er kunnen zo verborgen wensen, verlangens, verstrikkingen, patronen waarin je gevangen zit aan het licht komen. Dit kan helend gaan werken. Beide aspecten, je droombeeld zelf een stem geven en een opstelling maken, komen in deze workshop aan de orde. Daarnaast kunnen ook andere droommethoden aangereikt worden. Droomwerk is leuk, je kunt het zien als een spel.

Wie geeft deze cursus:

Ik ben Wies van Olst, hypnotherapeut. Ik heb sinds 14 jaar een therapeutische praktijk voor mensen met psychische, emotionele of lichamelijke problemen. In mijn praktijk maak ik onder andere gebruik van de volgende behandelvormen: gesprekstechnieken, regressie-en reïncarnatietherapie, hypnotherapie, innerlijk kind therapie, deelpersoonlijkhedentechniek ( Voice Dialogue), NLP en werken volgens Bert Hellinger.

Wanneer: 3 dinsdagavonden van 20.00 -22.00 uur. 25 februari, 4 en 11 maart.

Prijs: € 75,-- in totaal te voldoen bij de eerste

bijeenkomst.

Waar: Egidiushof 9, 3813 CP Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie