Bewonersacties werpen vruchten af

6 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Werkgroep Arnhemseweg heeft een aantal borden langs de klinkerstraat geplaatst die aandacht vragen voor de slechte conditie van het wegdek, met het verzoek om de snelheid daarop aan te passen. Dit met de tekst 'slecht wegdek'. De gemeente die vooraf geïnformeerd was, maakt echter bezwaar tegen deze slogan. ,,Dat snappen wij", daarom hebben wij die zin afgeplakt op die borden die aan gemeentelijk eigendom zijn bevestigd", zegt woordvoerder Gijs C. Peters van Neijenhof. Hij is benieuwd of er nog repercussies volgen.

door Bert Vos

Het uiteindelijke doel van de werkgroep is dat het forenzenverkeer op den duur een andere route gaat nemen naar de binnenstad. Namelijk via de Vermeerstraat. Dagelijks rijden er zevenduizend voertuigen over de smalle weg, tussen de spoorwegovergang en het Julianaplein, die bijna helemaal uit oude klinkers bestaat. Naast geluidsoverlast ontstaan er ook onveilige verkeerssituaties omdat er kriskras geparkeerd wordt door mensen die in de stad werken en geen parkeergeld willen betalen.

Volgens Peters van Neijenhof beginnen eerdere bewonersacties, die vorig jaar al waren aangekondigd, zijn vruchten af te werpen. ,,We hebben dertig kilometer stickers op de kliko's geplakt en door het parkeren 'op de weg' in plaats van half op de stoep maakt dat het verkeer zich in bochten wringt, letterlijk en figuurlijk. Hopelijk het begin om dit deel van de weg te mijden."

Hans Buijtelaar, als wethouder verantwoordelijk voor financiën, grondzaken en mobiliteit, is voorstander van de acties. ,,In samenwerking met hem zijn de rood-zwarte stoeptegels, die staan voor 'niet parkeren', voor de Guido de Brés school verwijderd. Dus mogen er nu wel auto's neergezet worden en dat gebeurt dan ook. Dus is de weg daar ook een stuk smaller."

Als de Kersenbaan klaar is, wordt het een stuk rustiger op de Arnhemseweg, is de verwachting. Maar die is pas half 2015 voltooid. Zo lang kunnen de bewoners niet wachten, dus hebben ze het heft in eigen handen genomen. Als het aan hen ligt, gaan de ludiek acties gewoon door.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie