Darbuka Workshop

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Darbuka Workshop door Andy Kooren

Deze workshop gaat over het meest bekende Turkse en Arabische percussie instrument, namelijk de 'DARBUKA'. Het instrument heeft ook andere namen zoals 'dümbek, doumbek, dümbelek, darabuka, tarabuka of zelfs tabla'. Het is bij uitstek een begeleidingsinstrument voor de Oriëntaalse dans. Darbuka noemen wij in het Nederlands ook wel een 'vaastrommel'. Met zijn kelkachtige vorm lijkt het op een vaas. Er zijn twee types darbuka: het Arabische en het Turkse model. Tijdens de workshop werken we met het Arabische model. Je houdt de darbuka op je bovenbeen vast en je bespeelt het met je beide handen en je vingers. De ene hand slaat (meer naar het midden) de zware tel, doum genaamd. De andere hand vult het ritme op. Zo ontstaan er duizend-en-één klanken en ritmes.

Deze workshop is echt een aanrader voor Oriëntaals danseressen die zich willen verdiepen in de zwoele ritmes en technieken, muzikanten die eens een ander instrument willen bespelen en ook geïnteresseerden zonder ervaring maar wel met affiniteit met Oriëntaalse Percussie. We werken aan een klein repertoire. Je leert een aantal herkenbare ritmes te bespelen met de juiste techniek. Sta versteld van wat je zelf na de workshop kunt!

Aanmelden via: gauhara@kpnmail.nl

Kosten: 25 euro per persoon als je je eigen instrument meeneemt, 30 euro per persoon zonder eigen instrument.

Let op! Vermeld duidelijk bij aanmelding of je wel of niet een eigen (liefst Arabische) darbuka meeneemt. Dus NIET djembé, bongo of Indiase tabla o.i.d..

Betaling contant voorafgaand aan de workshop. Er is geen pinautomaat.

Datum: 9 maart 2014.

Tijd: van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur (incl. pauze).

Locatie: van Boetzelaerlaan 3 te Hoogland (gemeente Amersfoort).

Gratis parkeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie