Expositie Hetty van Oordt, fotowerken

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Zondag 16 februari start om 13.00 uur in De Oude Viltfabriek de KunstKijk’n-expositie ‘Van dingen die verdwijnen / the bullfight’, fotowerken van de Amersfoortse fotografe Hetty van Oordt.

Hetty van Oordt is fotograaf en filmmaker. In een nieuwe fotoserie werkt ze nadrukkelijk op het scheidsvlak van stilstaand beeld en beweging. ‘Van dingen die verdwijnen / the bullfight’. Deze serie is gemaakt in Spanje en is ontstaan vanuit interesse in de veranderende houding ten aanzien van het stierenvechten in Europa. Haar gedachten over dit onderwerp verbeeldt ze met - ook letterlijk - bewogen vormen. Daarbij worden deze intense ontmoetingen tussen mens en dier getoond in juist veelal zachte en dromerige tinten. De reacties op deze serie met zijn veelbesproken onderwerp zijn die van verwondering, niet in de laatste plaats door het ontbreken van bloed. ‘Schilderachtig’ en ‘poëtisch’ zijn veelgehoorde opmerkingen.

Hetty van Oordt (1960) fotografeert vanaf haar jeugd en sinds de jaren ’90 is ze bezig met film. Sedert enkele jaren maakt ze ook driedimensionaal werk. Naast de tweedimensionale fotografie en korte filmpjes wil zij zich met name specialiseren in geboetseerde portretten.

Meer informatie: www.deoudeviltfabriek.nl of telefoon 033 4619 300

expositiedagen:

opening zondag 16 februari 2014, 13.00 - 17.00 uur, vrij toegankelijk

maandag 17 februari t/m maandag 10 maart 2014, gedurende deze periode is de expositie uitsluitend te bezoeken op afspraak. Bel 033 4619 300

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie