Zomerpreview brengt opnieuw vele artiesten en festivals samen

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meer dan honderd festivalprogrammeurs, organisatoren, impresariaten en vooral ook straattheatermakers uit Nederland, België en Duitsland kijken tevreden terug op de tweede winterse Zomerpreview afgelopen zaterdag in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort.

Er waren verschillende korte acts, onder meer van het Amersfoortse Actic - een korte Urban Safari - en enkele presentaties van organisatoren van festivals als Lowlands, Kunsten op Straat, Deventer op Stelten en Reuring.

De Zomerpreview is een initiatief van het Amersfoortse internationale street arts festival Spoffin en festival De Tuin der Lusten en voorziet in de behoefte van artiesten om contacten te leggen met festivals en hun plannen en ideeën aan programmeurs te kunnen presenteren. Een informele bijeenkomst in de winter, vol vruchtbare ontmoetingen. De eerste Zomerpreview vond vorig jaar plaats, in de Amersfoortse Laswerkplaats.

Inschrijving Spoffin OFF open

Spoffin biedt jong professioneel theatertalent uit binnen- en buitenland ook tijdens de vijfde editie vweer de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan publiek en theaterprofessionals. Artiesten kunnen zich via de website tot en met 31 maart inschrijven voor Spoffin OFF.

Spoffin houdt sinds 2011 naast het hoofdprogramma (IN) met bekendere namen ook een OFF-programma voor aanstormende theatermakers en gevestigde artiesten die nieuwigheden willen uitproberen. Aangezien Spoffin jaarlijks veel meer aanmeldingen voor het OFF-programma ontvangt dan het festival kan honoreren, maakt een groep ervaren festivalprogrammeurs in april een selectie uit alle inzendingen. Criteria zijn onder meer artistieke aspecten als originaliteit, zeggingskracht, professionaliteit en interactie met publiek en de openbare ruimte. De definitieve selectie is in mei bekend.

Meer informatie over Spoffin OFF, de selectiecriteria en het inschrijfformulier op www.spoffin.nl/off/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie