Verloren liefde in 'Die Schöne Müllerin'

17 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Robbert Muuse (bariton) en Micha van Weers (piano) komen met 'Die Schöne Müllerin' naar Amersfoort. De beroemde, romantische liedcyclus van Franz Schubert is gebaseerd op twintig gedichten van Wilhelm Müller. Met elkaar vertellen ze het verhaal over een verliefde molenaarsknecht. Op zondag 26 januari is 'Die SchöneMüllerin' tehoren in de St. Aegtenkapel.

De molenaarsknecht wordt verliefd op de dochter van zijn nieuwe meester.Pogingen om het mooie en onbereikbare meisje voor zich te winne nmislukken. Het molenaarsmeisje wordt verliefd op een jager, die een hoger beroep heeft en mannelijkheidu itstraalt.Dit maakt de molenaarsknecht zó ongelukkig dat hij zich verdrinkt in de beek.

Sinds hun muzikale ontmoeting in 1994 wonnen Robbert Muuse en Micha van Weers verschillende prijzen, waaronder de 'Publieksprijs' en de 'Mees-Pierson Award'. Een uniek project rondom de Britse componist Cyril Scott leidde tot de internationaalgeprezen cd 'Songs of Quest and Inspiration'. Kaarten voor 'Die Schöne Müllerin' zijn 24 uur per dag op www.deflint.nl te bestellen.Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie