Vuurwerkschade gemeentelijke eigendommen 21.000 euro

16 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Amersfoort voor 21.000 euro schade aangebracht aan gemeentelijke eigendommen. Ondanks dat de schade lager is dan de voorgaande jaren, blijft het een flinke schadepost voor de gemeente.

In de afgelopen jaren bedroeg de schade tijdens oud en nieuw ongeveer 40.000 euro. De grootste kostenpost dit jaar is het vervangen van opgeblazen afvalbakken. Verspreid over Amersfoort zijn totaal 32 bakken vernield. De kosten voor het vervangen van één afvalbak zijn 350 euro. Het aantal vernielde verkeersborden nam sterk toe. Totaal werden 35 verkeersborden vernield, waardoor er voor 2.800 euro aan schade ontstond.

Naast de schade aan gemeentelijke eigendommen zijn er ook vernielingen aangebracht aan privé-eigendommen. Zo zijn er tijdens de jaarwisseling drie auto's door brand verwoest. In één van de drie gevallen bleef de schade beperkt, de andere twee auto's brandden uit. Door een misverstand werd in berichtgeving door de Veiligheidsregio Utrecht en de gemeente op 1 januari gesproken over twaalf autobranden, dat aantal blijkt onjuist.

De ervaringen van de afgelopen jaarwisseling worden gebruikt bij de voorbereidingen voor de jaarwisseling richting 2015.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie