Uitstekende start voor AVV Keistad heren

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het eerste heren volleybalteam van AVV Keistad kende in de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar een meer dan goede start. In de eigen sporthal Midland werd afgelopen zaterdag EVV uit Elburg puntloos naar huis gestuurd door de op alle fronten dominerende thuisploeg. Met setstanden van 25-19, 25-17, 25-10 en 25-15 werd niet alleen de 4-0 eindoverwinning veilig gesteld, maar kon ook een extra bonuspunt aan het totaal worden toegevoegd, wat de koppositie opleverde in de tweede volleybal divisie.

door Huub van Aerssen

Alhoewel ook de laatste wedstrijd van afgelopen jaar in winst eindigde, moest AVV Keistad toch punten afstaan wat er voor zorgde dat de ranglijst niet meer alleen werd aangevoerd. Dat betekende in de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar volle bak vooruit. Na een twijfelende start van Amersfoort werd al snel duidelijk dat de thuisploeg gewoonweg meer kwaliteit in huis had dan opponent EVV. Elburg sprokkelde wel haar puntjes binnen, maar kon in de wedstrijd nooit echt overtuigen. Dat betekende dat de eerste twee sets relatief eenvoudig naar AVV Keistad gingen.

Alhoewel de thuisploeg in de eerste wedstrijden van de competitie nog wel eens de concentratie verloor en dus ook regelmatig set verlies, was daar dit keer geen sprake van. Ondanks dat Amersfoort in de beginfase van de derde set wat onder druk kwam te staan, toonde de ploeg van trainer/coach Marcel Ruijterlinde vervolgens dat het wel met druk weet om te gaan. Met Djim Baas in een serverende hoofdrol werd de set alsnog eenvoudig binnengeslagen en was er van enig concentratieverlies geen sprake meer. Winst van de vierde set leverde uiteindelijk het zo belangrijke vijfde punt op dat AVV Keistad alleen aan kop brengt in de tweede divisie. Komende zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee Vrivo uit en in Vriezenveen. Ruijterlinde: ,,Daar kunnen we laten zien wat we waard zijn. We gaan er vol voor met als doel de koppositie te verstevigen."

Winst Keistad dames

Ook de dames van AVV Keistad kenden een goede start. De derde divisionist won in de eigen sporthal Midland met 3-1 van Dinto. Trainer/coach Floris Verhijde: ,,We hebben vandaag gedisciplineerd gespeeld. Met veel servicedruk, een goed blok en een sterke side out bleven we de gehele wedstrijd (met uitzondering van een mindere derde set) de bovenliggende partij en speelde iedereen in het belang van het team. Complimenten daarvoor." Setstanden: 25-15, 25-18, 11-25 en 25-14.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie