Ledental Voetbalschool verdubbeld

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Voetbalschool opende nog geen jaar geleden zijn deuren in Amersfoort en het aantal leden is snel gestegen. Op de velden van voetbalclub VVZA, waar de trainingen voor de open school gehouden worden, startten op 15 maart zeventig kinderen. Inmiddels trainen de acht trainers van de eerste voetbalschool van Amersfoort 135 leden. Zondagochtend 15 december kwamen 46 kinderen op de velden van ASC Nieuwland bijeen voor de laatste training. Zij ontvingen allemaal een bronzen medaille.

door Nicoline Lans

,,Het is een succesvol jaar geweest", vindt Eduard Wever. Hij is samen met Louis Vermeulen initiatiefnemer van de school. De Voetbalschool is een landelijk concept dat ook naar het buitenland is overgewaaid. Waarom Wever de school in Amersfoort wilde opzetten was voor hem duidelijk. ,,Voetbal is mijn passie", zegt hij. ,,En op deze manier kunnen we kinderen individueel beter maken. Ik legde het idee bij Louis en John (van den Brom, op dit moment hoofdtrainer van Anderlecht in België, red.) neer en zij waren meteen enthousiast. Ook VVZA was meteen bereid hun velden ter beschikking te stellen voor trainingen. John heeft geen inhoudelijke betrokkenheid met De Voetbalschool, maar hij sponsort wel de kleding van de trainers."

,,Op de school zijn kinderen en jongeren welkom van 6 tot en met 19 jaar", legt Dennis Been uit, trainer bij De Voetbalschool en jeugdtrainer bij ASC Nieuwland. ,,Bij VVZA trainen we kinderen die zich hebben aangesloten bij de open school, als je bijvoorbeeld bij een club speelt die nog niet aan ons verbonden is of nog helemaal niet bij een club zit. De leden die bij clubs zitten die wel met ons samenwerken trainen we op de velden van hun eigen club. Dat doen we bijvoorbeeld bij CJVV en ASC Nieuwland. " De trainingen bij De Voetbalschool zijn bedoeld als ondersteuning van de clubtraining. ,,En niet in plaats van", benadrukt Wever. ,,Het is bedoeld voor jonge voetballers die hun techniek willen bijschaven."

,,Beleven van plezier"

De Voetbalschool hangt de Total Soccer Method aan, een trainingsmethode die in Nederland is ontwikkeld. ,,Dat is de manier waarop wij denken dat we voetballers op moeten leiden", gaat Wever verder. ,,Een speerpunt van De Voetbalschool is het beleven van plezier. Vooral tijdens de trainingen, maar ook doordat de kinderen individueel beter worden. Daardoor beleven ze meer plezier in het totale voetbal. Van de ouders krijgen wij dit ook vaak te horen, ze krijgen meer zelfvertrouwen in de wedstrijden en hebben het zodoende meer naar hun zin."

,,Tijdens de trainingen focussen we bijvoorbeeld op techniek", vult Been aan. ,,Denk aan balbeheersing en goede en correcte lichaamsbeweging. Zie het als verdiepende trainingen om je niveau op voetbalgebied omhoog te halen." Tijdens de laatste training in een reeks van tien waren 46 kinderen aanwezig bij voetbalclub ASC Nieuwland. ,,Zij ontvingen allemaal de bronzen medaille", legt Wever uit. ,,Als ze de eerste reeks van tien trainingen volbracht hebben krijgen ze die. Na de tweede reeks krijgen ze een zilveren medaille en als ze dertig trainingen gedaan hebben, volgt uiteraard een gouden medaille.

Dit najaar startte De Voetbalschool met een Keeperschool. ,,We zijn met elf dolenthousiaste keepers begonnen en we hopen er in 2014 nog meer op te leiden",vertelt Been. ,,Dit is een goede manier om als keeper verantwoord te groeien. Ook hier mogen kinderen en jongeren van 6 tot en met 19 jaar meetrainen."

Volgend jaar worden wederom de voetbalkampen, één voor jongens en één voor meisjes, georganiseerd die afgelopen zomer voor het eerst plaatsvonden. ,,Maar we willen ook gaan starten met het organiseren van kinderfeestjes en bedrijfsuitjes waarbij we clinics verzorgen", aldus Been. ,,Vrijdag 14 maart gaan we weer van start met een reeks van tien wekelijkse trainingen. Jongens én meisjes zijn van harte welkom."

> Inschrijven kan via de website www.devoetbalschool.nl.

Foto: Na de laatste training van De Voetbalschool laten de jonge voetballers trots hun bronzen medaille zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie