Achter de schermen van begraafplaats Rusthof

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Bij uitgeverij Brayn Books verschijnt woensdag 11 december het boek 'Rusthof, meer dan zerken en urnen'. Vele duizenden mensen uit Amersfoort en verre omstreken hebben hun laatste rustplaats gevonden op Rusthof, één van de mooiste begraafplaatsen van Nederland. Ook liggen er honderden geallieerde soldaten en Russische militairen die voor onze vrijheid gesneuveld zijn.

Geen dag is er hetzelfde. Elke begrafenis en elke crematie is anders. De lengte van alle paden bij elkaar bedraagt 18 kilometer. Er verblijven zestig verschillende vogelsoorten. Er staan duizenden grafstenen, gemaakt door vader en zoon Bus. Gerrit Achterberg ligt er. Er zijn mensen die twee keer per dag het graf van hun dierbare overledene bezoeken.

Het boek Rusthof, meer dan zerken en urnen is een document, opgetekend door Robin Bruinsma (tekst) en Gerda Kalmann (foto's) die anderhalf jaar voor en achter de schermen hebben mogen kijken. Bruinsma is journalist en was jarenlang werkzaam voor AD Amersfoortse Courant. Fotograaf Gerda Kalmann maakte eerder boeken over succesvolle Soesterkwartierders en Spakenburgers. Het boek telt 160 pagina´s, kost 17,50 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel en bij www.braynbooks.nl.

In aanwezigheid van vele betrokkenen wordt het eerste boek gepresenteerd op woensdag 11 december op Rusthof.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie