Raamstickeractie maakt vrijwilligerswerk zichtbaar

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Veel mensen hebben geen idee op hoeveel plekken in Amersfoort vrijwilligers actief zijn. Tijdens de Dag van de Vrijwilliger op 7 december start Ravelijn met een raamstickeractie om zo de inzet van vrijwilligers meer zichtbaar te maken.

Van poppodium tot verpleeghuis, van basisschool tot burgerinitiatief; vrijwilligers zetten zich op vele plekken in voor de samenleving. ,,Al deze vrijwilligers zijn 'goed bezig' en verdienen het om gezien én gewaardeerd te worden", zegt Ravelijndirecteur Sylvia Cox. Naar het idee van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam heeft Ravelijn daarom een raamsticker laten maken met de tekst 'hier zijn vrijwilligers goed bezig'. 

Vrijwilligersorganisaties kunnen de raamsticker bij hun ingang plakken en zo laten zien dat er hier vrijwilligers actief zijn. ,,Dat zou zomaar mensen kunnen inspireren om ook vrijwilliger te worden", stelt Sylvia Cox. ,,Hoe meer organisaties de sticker plaatsen, hoe zichtbaarder de diversiteit van het vrijwilligerswerk in Amersfoort."

Vanaf zaterdag 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, zijn de stickers gratis te aan te vragen via het emailadres goedbezig@ravelijn.nl. Belangstellenden kunnen de sticker vanaf maandag 9 december ook afhalen bij het kantoor van stichting Ravelijn aan de Bergstraat 24.

Organisaties die de sticker een plekje aan de gevel hebben gegeven, kunnen hun foto van het pand met de sticker posten op www.facebook.com/stichtingravelijn. Op die manier krijgen de bezoekers van de facebookpagina van Ravelijn een beeld van de vele Amersfoortse organisaties die met vrijwilligers werken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie