Duo Thaleia eert componist Matthijs Vermeulen

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

AEGTENKAPEL - Duo Thaleia komt naar de St. Aegtenkapel om de Nederlandse schrijver en componist Matthijs Vermeulen te eren. Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Vermeulen werd geboren in Helmond. Vanwege dit jubileum heeft Duo Thaleia, bestaand uit pianiste Mignon Gotsch en mezzosopraan Leonore van Sloten, een programma over hem samengesteld. Op woensdag 18 december treden zij op tijdens het lunchconcert in de St. Aegtenkapel.

Matthijs Vermeulen was een zeer gedreven componist die met zijn muziek geluksgevoelens op wilde roepen. Daarnaast was hij een groot schrijver die ook met woorden de wereld probeerde te verbeteren. In dit programma zal Duo Thaleia een aantal prachtige liederen van Matthijs Vermeulen laten horen. Aan de hand van citaten uit zijn recensies en uit zijn ontroerende brieven komt het publiek in contact met personen uit zijn omgeving, zoals zijn vrouw Thea.

Ook componisten als Claude Debussy, Gustav Mahler en Arnold Schönberg zullen aan de orde komen in woord en muziek. Het publiek maakt kennis met Vermeulen zelf, een bijzondere man die door passie werd gedreven.

Kaarten voor Duo Thaleia via www.deflint.nl. Telefonisch bestellen kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, tel. 033-4229229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie