DierenPark Amersfoort verrast door tweeling-plompe lori

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een dubbele verrassing voor DierenPark Amersfoort; er is in het weekend een plompe lori-tweeling geboren. De ouders wonen al een tijd niet meer samen, maar blijkbaar heeft er vlak voor het vertrek van vader een dekking plaatsgevonden.

,,De komst van de twee kleintjes kwam als een grote verrassing", vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. ,,Het geslacht van de tweeling is nog niet duidelijk, want de lori's zijn te jong om dit te kunnen zien. Waarschijnlijk weten wij dit over een aantal weken, maar voor nu blijven de twee veilig in de buurt van moeders warme vacht", zegt verzorger Willem.

Kleine plompe lori's zijn populaire dieren, dit komt waarschijnlijk door hun schattige uiterlijk: klein, wollig en grote ogen. In het wild zijn deze dieren kwetsbaar, omdat zij helaas vaak worden gevangen om als huisdier te houden. In DierenPark Amersfoort kunnen bezoekers de publiekslievelingen ontdekken in de tropische jungle De Nacht. In dit verblijf is het bioritme omgedraaid: dag is nacht en nacht is dag. De lori's wonen hier samen met andere nachtdieren in DierenPark Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie