Gebiedscoöperatie O-gen start in het nieuwe jaar

28 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Gebiedscoöperatie O-gen gaat op 1 januari van start. Deze gebiedscoöperatie werkt samen met haar leden aan de verbetering van de vitaliteit en de kwaliteit van het landelijk gebied van Gelderse Vallei, Heuvelrug en Kromme Rijnstreek.

Gebiedscoöperatie O-gen is er voor en door leden: partijen in het landelijk gebied die onderling of met andere partners samenwerken aan de gebiedsontwikkeling. Te denken valt aan overheden, maatschappelijke organisaties, terreineigenaren, ondernemers, betrokken burgers en particulieren. Directeur Gerard van Santen: ,,Gebiedscoöperatie O-gen sluit uitstekend aan bij de ontwikkelingen en wensen in de regio. Juist in deze tijd van schaarste gaat het om bundelen van krachten. Daarom is deze vorm van samenwerken zo mooi. De gebiedscoöperatie streeft naar efficiencywinst en kan daardoor garant staan voor de 'meest voordelige wijze' van gebiedsontwikkeling voor haar leden."

De nieuwe organisatievorm borduurt voort op de samenwerking die er al sinds 1993 is (voorheen vanuit de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei, Heel de Heuvelrug en Streekhuis Kromme Rijn). Binnen deze regio streeft de gebiedscoöperatie naar een vitale, krachtige en bruisende woon- en leefomgeving.

Op verschillende manieren worden leden betrokken bij projecten, door bijeenkomsten te organiseren waar ze kunnen meedenken en meedoen. Zo zijn de leden samen de gebiedscoöperatie en hebben ze (via de gebiedsraad) een stem in de toekomst van Gebiedscoöperatie O-gen.

De naam

De nieuwe gebiedscoöperatie markeert een frisse start, een nieuw elan. Daarbij past een nieuwe naam. De O staat voor zuurstof, leven. Gen staat voor zowel verleden (genetisch bepaald), als voor innovatief en technisch. Samen laat de combinatie O-gen zien dat de coöperatie gericht is op het gebied, en vooruitkijkt naar de toekomst van het gebied.

De coöperatie is een samenwerkingsvorm. Het is een onderneming met leden. De coöperatie is een not-for-profit organisatie, waarin efficiency wordt nagestreefd. In principe zijn alle leden gelijk (one man, one voice), maar de mate van financiële betrokkenheid en wederkerigheid kan verschillen. De leden zijn zelf de baas over de coöperatie.

Lid worden kan vanaf 50 euro per jaar. Meer informatie op www.o-gen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie