Belanghebbenden vragen om openheid rond westtangent

22 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een aantal bewonersorganisaties en direct belanghebbenden hebben vorige week het college gevraagd om openheid van zaken te geven. Afgelopen vrijdag kregen bewonersorganisaties een algemeen bericht, dat de financiering voor de voorkeursvariant rond zou zijn en dat de besluitvorming daarover door de raad op korte termijn zal plaatsvinden.

Aangezien betrokken partijen sinds de keuze voor de voorkeursvariant in juli niet meer betrokken zijn bij de uitwerking van de plannen voor de Westelijke Ontsluiting én, zoals de laatste tijd gebruikelijk lijkt, ook ten aanzien van de westelijke ontsluiting geheimhouding is opgelegd heeft een aantal direct belanghebbenden het College verzocht om meer informatie en een reeks vragen gesteld; zij doen daarbij een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

De gezamenlijke organisaties zijn Belangenvereniging Daam Fockemalaan eo, incl. Beroemde Vrouwenbuurt; Bewoners BW-laan noord; Dierenpark Amersfoort; Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort en de Stichting Woonklimaat Berg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie