Representatief en proactief makelen

14 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De huizenmarkt maakt weer een optrekkende beweging. Althans dat is de indruk van Arie de Rooij. Hij is met zijn makelaarskantoor Adéro gevestigd in Hoogland. Dankzij zijn proactieve aanpak en een flinke dosis expertise en flexibiliteit weet hij de woningen binnen twee à drie maanden te verkopen.

De Rooij heeft al twaalf jaar z'n sporen in de makelaardij verdiend, waarvan zeven jaar op basis van eigen ondernemerschap. „Ik ben al jaren vergroeid met Hoogland en doordat hier weinig makelaarskantoren actief zijn, heb ik hier met Adéro Makelaardij een prachtig en uitdagend verzorgingsgebied", aldus De Rooij in zijn modern kantoor waarvan een wand gedecoreerd is met foto's van herkenbare bakens van de keistad.

Sinds hij ondernemer is, hanteert hij een onderscheidende aanpak. „Ik hecht veel waarde aan presentatie van woningen die ik in de verkoop heb. Wanneer een relatie mij de verantwoordelijkheid geeft voor de verkoop van zijn of haar woning, zorg ik dat binnen een week alle zaken zijn geregeld. Behalve een reeks van formaliteiten maak ik foto's van de woning voor mijn website en die voor Funda, de website van NVM waarbij m'n makelaarskantoor is aangesloten. Daarnaast zorg ik dat de representatie van de woning goed is. Of deze nog bewoond is of leeg, maakt niet zoveel uit. De beleving van kijkers is bepalend voor het verkoopsucces. Ik zorg door middel van styling voor een optimale presentatie afgestemd op de gedachtegang van potentiële kopers zodat men bij bezichtiging direct een thuisgevoel krijgt. Zo wordt de woning snel verkocht tegen de beste prijs. Het hele verkooptraject van de woning heb ik op deze manier zelf in eigen hand."

De Rooij heeft zich door deze aanpak prima door de crisis, waarin de prijs en de verkoop van de woningen in een vrije val terechtkwamen, gewerkt. „Aan de andere kant is er altijd reuring doordat dit deel van de stad een aantrekkelijk woongebied is en blijft", zegt de makelaar. „Veel kopers en potentieel geïnteresseerden komen uit nieuwe uitleggebieden doordat ze daar moeilijk konden aarden. En dankzij het nieuwe Meander Medisch Centrum wil een aantal artsen en verpleegkundigen dichtbij hun werk wonen, werken en recreëren. Met dat laatste is het in Hoogland ook prima gesteld dankzij de golfbaan die volgend jaar gecompleteerd is met negen holes."

Ten slotte heeft Adéro Makelaardij met taxeren en de aankoop van woningen twee sterke disciplines aan haar bedrijfsactiviteiten toegevoegd. „Al die activiteiten maken het vak van een makelaar in Hoogland zo boeiend", voegt De Rooij ten slotte aan zijn verhaal toe.

Adéro Makelaardij

Hamseweg 54 b

3828 AE Hoogland

Tel. 033-4800700

Fax: 033-4800768

arie@adero.nl

www.adero.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie