Laatste zondag Kunst kijken dit jaar

8 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De laatste Kunstkijkroute van dit jaar vindt zondag 17 november plaats. Op diverse locaties in de stad, gemarkeerd met de KKR vlag, kunnen bezoekers de kunst zonder enige verplichting tot aankoop bekijken van 13.00 tot 17.00 uur. In deze rubriek lichten enkele kunstenaars en gastexposanten hun samenwerking toe.

In zijn atelier op Zuidsingel 45 creëert Frans Krom met zijn maskers nieuwe identiteiten. Inspiratie hiervoor vindt hij in de wereld om hem heen. Frans vertelt: ,,Met het opzetten van een bepaald type zonnebril of het dragen van bepaalde kleding wordt je identiteit gevormd. Ook met het opzetten van een masker neem je een (andere) identiteit aan, die je vervolgens weer af kunt zetten. Dit spel met identiteiten is mijn zoektocht. Het dynamische element van het masker in het statische van de beeldende kunst."

Gastexposant Ton van der Pal heeft als fotograaf-beeldbewerker nieuwe composities gemaakt waar maskers in voorkomen. Ton hoort bij de conceptuele postmoderne fotografen, hij maakt een plan, gaat foto's maken en het resultaat wordt met de computer in elkaar gezet. Voor deze expositie heeft Ton gebruik gemaakt van foto's van eerder gemaakte maskers van Frans. ,,De maskers zijn in een totaal andere context of kleuring te zien, waardoor er andere lagen in het masker zichtbaar worden. Soms een laag van rauwheid en soms die van poëzie en verlangen", aldus Krom. Ton is zeer tevreden met de formule 'gastexposant'. Hij ziet veel meer bezoekers dan op zijn eigen (buitenwijk) adres.

Meer informatie: www.franskrom.nl, www.tonvanderpal.net.

Figuratieve schilderijen in verschillende formaten sieren de muren in het atelier van Trudi Willenborg. Onderwerpen zoekt zij letterlijk dichtbij huis: een fietsbel, zadel of ventiel van een fiets zijn interessant om geschilderd te worden. Zelfs de rode fluitketel op het fornuis. Komende zondag tijdens de Kunstkijkroute zijn ook portretten van zowel poppen, mensen als dieren te zien.

Gast tijdens deze kunstkijkroute is Mary Treu, beeldhouwster en schilder. Trudi en Mary hebben al eerder samen geëxposeerd. ,,De figuratieve beelden van Mary sluiten prachtig aan bij mijn schilderijen. De combinatie is een echte meerwaarde", vindt gastvrouw Willenborg. Mary vult aan: ,,Dit keer laat ik meer kleine beelden zien naast de wat grotere. Mijn beelden laten iets aan de verbeelding over. Wie een beeld van mij bekijkt, kan zijn eigen fantasie erop loslaten'. Volgens beide dames hebben zij naast hun werk ook persoonlijk 'een klik' en is het zeker de moeite waard om zondag het atelier in de Coninckstraat 24 te bezoeken.

Meer informatie: www.trudiwillenburg.nl, www.marytreu.nl.

De KunstKijkRoute is iedere derde zondag van de maanden september, oktober, november, maart, april, mei door de hele stad. Ook deelnemende ateliers buiten het centrum zijn geopend. In Frame.de.galerie exposeert vanaf 17 november Mayke Verhoeven aan de Stadsring 2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie