Opening van eerste integraal kindcentrum

4 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wethouders Lubbinge (Zorg) en van Eijk (Onderwijs) openen donderdag 7 november officieel Boulevard410: het eerste integraal kindcentrum van Amersfoort. Het centrum heeft als gezamenlijke visie en missie om kinderen van 4 tot 13 jaar in hun eigen leefomgeving te kunnen begeleiden en stimuleren bij hun uitdagingen rond opgroeien, onderwijs en vrije tijd.

Boulevard410 is de optelsom van expertise uit speciaal basisonderwijs (stichting SO), specialist in opgroeien en opvoeden (Youké), kinderopvang en activiteiten (Bzzzonder), fysiotherapie (Kind en Motoriek) en logopedie (Sprekenderwijs). Deze samenwerking in Amersfoort noord maakt dat kinderen met leer-, opgroei- en opvoedprobleem en hun ouders op één locatie terecht kunnen.

Kay (4 jaar) en zijn ouders kwamen eerder deze week al even kijken. Moeder vertelt: ,,Ik ben blij dat Kay voorlopig op één plek is met twee dagen basisschool en twee dagen dagbehandeling en dat gewoon in de wijk. Na een half jaar kijken we of hij doorstroomt naar regulier of speciaal onderwijs. Maar hij blijft op dezelfde plek."

Buurtbewoners, professionals in zorg voor jeugd en onderwijs en andere belangstellenden zijn harte welkom om kennis te maken. De feestelijke bijeenkomst start om 16.00 uur en vindt plaats op Laakboulevard 410 in Amersfoort noord. Begin 2014 opent een tweede integraal kindcentrum in Amersfoort zuid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie