Architectuurcafé in Meander met preview

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een bijzonder Architectuurcafé staat op het programma van het architectuurcentrum van Amersfoort, FASadE. Het Architectuurcafé heeft als onderwerp de nieuwbouw Meander Medisch Centrum en vindt ook plaats in het nieuwe ziekenhuis.

Johanna van der Werff, hoofd van FASadE, beantwoord enkele vragen hierover. Waarom dit Architectuurcafé? ,,Op 4 februari 2007 stonden de nieuwbouwplannen van het nieuwe Meander Medisch Centrum centraal tijdens een zeer druk bezocht Architectuurcafé, toen nog in Rietveldpaviljoen De Zonnehof. De architect, Hans van Beek, van atelier PRO uit Den Haag vertelde uitgebreid over de opgave waar zijn atelier voor stond. Het ontwerpen van een groot ziekenhuis (90.000 vierkante meter), met een regionale functie, ter vervanging van bestaande verspreid liggende ziekenhuislocaties in Amersfoort. Een boeiende opgave, ook gezien de veranderende zorgvraag. Een ziekenhuis is immers niet meer een kwestie van het creëren van voldoende ziekenhuisbedden. Het is een breed instituut, waar kortdurende en langdurig opname mogelijk moet zijn, waar patiënten vaak ook mobiel zijn en dat een plezierig verblijf moet bieden aan zowel patiënt, personeel en bezoekers. De uitdaging voor atelier Pro was om de grootschalige opgave terug te brengen tot een complex dat optimaal ruimte biedt voor menselijke verhoudingen."

En nu? ,,Inmiddels zijn we zes jaar verder. Op 23 december opent Meander Medisch Centrum officieel de deuren. Tijdens het Architectuurcafé van maandag 2 december bieden we als FASadE de mogelijkheid tot een preview, met rondleidingen door grote delen van het gebouw. Onder de titel Te gast in het groen, geeft architect Hans van Beek van Atelier PRO een toelichting. Gerard Streng, commercieel directeur bij Heijmans gaat in dit verband in op innovatieve samenwerkingsvormen in de bouw'..

Het Architectuurcafé op 2 december is uitsluitend toegankelijk op basis van vooraanmelding. Aanmelden kan via Henriette Jongejan, secretariaat@amersfoort-in-c.nl of tel. 4603080. De aanvang is 19.00 uur, aan de Maatweg 3. De toegang is gratis.                                   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie