Delfos en Montis: als de groove maar goed en rond is

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In Stadscafé de Observant treden ook dit seizoen de beste nationale jazzartiesten op. Op woensdag 13 november staan saxofonist Rolf Delfos en organist en zanger Frank Montis op het podium. Gastartiest deze avond is tenorsaxofonist Alexander Beets.

Delmontis is een vergaande samenwerking tussen organist en zanger Frank Montis en saxofonist Rolf Delfos. De laatste - bekend van onder andere Houdini's, Artvark, The Jazzinvaders The Auratones - ontdekte bij Timothy van der Holst (Organ tonation, Jazzinvaders, Vipertones) een bandje met muziek van Frank en wilde hem ontmoeten. Beide heren besloten vrij snel daarna, begin 2010, bezield door de soulkant van de jazz, om een eigen band te beginnen. Dit zou moeten resulteren in een cd, waarbij Frank de nummers zou aangedragen en Delfos de blazers voor zijn rekening zou nemen.

Het resultaat mag er zijn en kent zijn gelijke niet: een meer dan soulfulle stem en diepgravend hammondgroove werk en behoorlijk eigenwijs blazerswerk, zonder de essentie van de composities te verliezen.

Voor deze avond spelen Montis en Delfos in kwartet verband, wat voor een meer open structuur zorgt. Begeleid door Pim Dros en Guus Bakker betekent elkaar met open vizier tegemoet treden, andere soli, open begin, een ander einde. Jazz en de stem van Frank, een unieke combinatie.

De aanvangstijd van dit concert is 20.30 uur en de toegang is gratis. Op www.observant.nl staat de programmering van de komende weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie