Platform Amersfoort Duurzaam strijdt tegen 'plastic soep'

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een aantal organisaties van het Platform Amersfoort Duurzaam biedt op de markt (Hof) het winkelend publiek aan om hun plastic tasje om te ruilen voor een duurzame. Wie met een duurzaam tasje loopt, krijgt zaterdag 12 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur een complimentkaartje. De organisaties doen dit omdat wegwerpplastic (ook het recyclen) het milieu zwaar belast en overbodig is. Het vele zwerfplastic in de stad draagt daarnaast via de Eem bij aan de enorme plastic soep in de zeeën en oceanen.

Deze actie maakt deel uit van een grotere actieweek voor de plastic soep, waarin ook op 10 oktober (Dag van de duurzaamheid) een duurzaam Integratiediner gepland staat en aansluitend een debatcafé over de afvalloze stad. Meer informatie hierover www.platformamersfoortduurzaam.nl.

Verder gaan op zondag 13 oktober van 14.00 tot 15.00 uur groepen in zoveel mogelijk wijken van Amersfoort plastic zwerfafval opruimen om aandacht te vragen voor de plastic soep. Iedereen mag meedoen, opgeven kan via amersfoortduurzaam@gmail.com.

Er worden ook gastlessen over de plastic soep gegeven op diverse scholen. Tenslotte is er de mogelijkheid voor iedereen om via een stemknop op www.platformamersfoortduurzaam.nl de afspraak met zichzelf te bevestigen om in de week van 6 tot en met 13 oktober geen enkel plastic tasje aan te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie